More than a club

Clubgeschiedenis

Het ontstaan
De eerste outfit
Naam en logo
De eerste wedstrijd
De eerste grond
Alle begin is moeilijk
Moeilijke tijden
Betere tijden
Oprichting recreatieve afdeling

Het ontstaan

Chris Truyen was de man die besliste om een zaalvoetbalclub op te richten. In 2004 vroeg hij zijn schoonbroer Bjorn Sluyts of dit geen leuk idee was, en nadat zijn vriend Jan De Roover ook mee op de kar sprong, waren ze vertrokken.

Spelers zochten ze toen door een bericht te zetten op enkele fora, en in de naaste omgeving.

Ongeveer een maand na die rondvraag, besloten ze voor de eerste keer samen te komen in sporthal De Kouter in Leest. Samen met Chris kwamen ook Bjorn, Jan en Hans naar deze historische eerste training. Met deze training begon het allemaal en Chris Truyen werd de eerste voorzitter van de club, zijn administratieve en uitvoerende taken combinerend met zijn speelkwaliteiten.

De eerste outfit

Sinds de start droegen de spelers rood-witte kleuren om daarna over te schakelen op blauw-rood. Na enkele seizoenen koos de club er dan uiteindelijk voor om voluit te gaan voor de mooie kleuren, waarin vandaag de dag nog steeds gespeeld wordt: geel-rood gestreept shirt, zwarte broek, gele kousen.

Naam en logo

In het begin was er nog geen logo en geen naam. Op een spelersvergadering werd The Skulls geopperd en dat werd weerhouden. Het logo werd ontwikkeld door Chris Truyen en Bjorn Sluyts.

De eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd ooit, tegen ZVK Zeug werd verloren met 7-6.

De eerste grond

De zoektocht naar een zaal was niet zo simpel omdat er te weinig zalen zijn en te veel zaalvoetbalclubs. Na wat zoeken in Boortmeerbeek en Mechelen, bleek zaal De Kouter in Leest ons het best te liggen. Sinds jaar en dag speelt ZVK The Skulls in Leest, woensdagavond van 22.00h tot 23.00h.

Alle begin is moeilijk

Na een jaar oefenwedstrijden en tornooien was ZVK The Skulls klaar voor de volgende stap: competitie...
Op 3 oktober 2005 speelden we onze eerste thuiswedstrijd in De Kouter, wat snel bekend stond als 'de kathedraal van het zaalvoetbal in Leest'. Het eerste jaar (2005 - 2006) eindigden we als rode lantaarn: competitie was toch nog net iets anders dan oefenwedstrijden.
We konden toch rekenen op een vaste kern: Hans, Jan, Cisse, Chris, Tom, Bjorn, Kevin, Sem, Hazi, Aldin en Maid.
Na de heenronde voelden 2 spelers zich niet meer thuis in de groep en we moesten Aldin en Maid laten gaan.

Moeilijke tijden

In het eerste kwartaal van 2007 was ZVK The Skulls het slachtoffer van enkele extrasportieve conflicten, die toch wel een weerslag had op de groep. Een deel van de originele ploeg kon zich niet meer vinden in het 'Skulls-gevoel' en besloot onder een andere ploeg verder te gaan. Een kleine crisis vormde zich maar opgeven staat niet in ons woordenboek. We zochten en vonden nieuwe spelers waaronder: Willy, David en Filip, en Bart.
Oud-gedienden Hans, Chris, Bjorn, Tom, Jan en Jerry bleven en gingen door.
The Skulls eindigden dat seizoen als 12de in reeks 4 van de liga van Zemst.

De moeilijke tijden bleken jammer genoeg nog niet ten einde. Na speeldag 11 van het seizoen 2007-2008 was er een tweede split. 4 spelers konden zich niet meer vinden in de gedachte van de club, en besloten ons te verlaten. Onder hen ook anciens Tom en clubsecretaris Bjorn.

Betere tijden

Tijdens de winterstop werd er naarstig gezocht naar nieuwe spelers, en deze werden dus ook gevonden. Yves, topschutter van de leider in reeks IIIA, werd aangetrokken, alsook Joos (broer van Willy). Met Wilfried haalden The Skulls ook nog een nieuwe doelman in huis, en met Bram en David werd de kern vervolledigd.
Waar de Skulls in de heenronde nog een magere 4 op 22 haalden, zag het er nu al beter uit. Met een 10 op 16 in de eerste 8 wedstrijden na de winterstop werd een serieuze sprong in het klassement gemaakt. Ook de sfeer in de ploeg is meer dan optimaal. Er worden volop teambuilding activiteiten georganiseerd, en een avondje stappen is meer regel dan uitzondering.
Tijdens het seizoen 2008-2009 verliet Yves Van Der Schoot de club. Om dit op te vangen werd er een serieuze kwaliteitsinjectie in de kern gebracht. Kris Bauwens, Ludo Van Eeckhoudt en Kevin Vervoort werden aangetrokken. Het resultaat was er. 1/8 finale van de ligabeker, en promotie naar de 2e reeks.
De Skulls zijn weer wat ze moeten zijn. "Meer dan een club ... vrienden !"

Oprichting recreatieve afdeling

Reeds vanaf de oprichting van de club was er een deel spelers die naast de competitiewedstrijden, ook graag 's zondags nog wedstrijden speelden. Daar deze groep beperkt was, gebeurde het meermaals dat er een spelerstekort was. Begin 2009 werd er beslist om een aparte recreatieve kern op te richten, zodat enkel hiervoor ook spelers bijgehaald konden worden. "ZVK The Skulls Legends" werd zo boven de doopvont gehouden.

Palmares

Ed Syob Tornooi Plaats 3 (12)
Graveyard Cup 2005 Plaats 4 (8)
Credimmo Cup - Oostende 2008 Fairplay Beker
Graveyard Cup 2009 Plaats 2 (10)
Credimmo Cup - Oostende 2009 Fairplay Beker